Til at uddybe hvad Holdspilleren står for, benytter vi os af den overrækkelsestale Susanne Crawley holdte. Før overrækningen bad hun publikum om at reflektere over, hvad en holdspiller var. Det blev beskrevet, som én der i samarbejde med andre, kan gå efter et fælles mål. En person der er indstillet på at skulle ofre noget, for at kunne indgå i fælleskabet. En bevidsthed om, hvad man selv er god til, i fælleskabet, men også en bevidsthed om, hvad man ikke er god til, og hvad man har brug for andres hjælp til.
Susanne Crawley beskrev også at modtagelsen af denne pris, er et udtryk for at man tager holdspillerrollen et skridt videre. Den Frie Rådgivning modtog denne pris fordi Odense Kommune vil støtte vores målsætning, om at gøre vores medmennesker til holdspillere. Vi arbejder hen imod at gøre vores medmennesker i stand til at løse en række opgaver, på lige fod med resten af samfundet. Dette har bl.a. muliggjort at nogle af vores brugere har fået ressourcer til at kunne hjælpe andre, som vi engang hjalp dem. Denne indsats var et af elementer der gjorder at vi i 2019, fik prisen Holdspilleren.
Den sidste ros vi modtog under overrækkelsen var for vores arbejde hen imod skabelsen af lighed. Odense Kommune anser vores frivillige arbejde som et arbejder der styrker vores borgere. Vi blev derfor anerkendt som nogle der videregive nødvendige ressource til mennesker, så det at begå sig i samfundet er en realitet. Hos Den Frie Rådgivning er det at kunne give flere mennesker, lige muligheder via samarbejde og rådgivning et af vores kerne mål.
Tak til Odense Kommune, og de rosende ord.
Vi siger igen stor tak for denne pris, og glæder os fortsat over at kunne yde råd og vejledning til alle, der oplever et behov og herigennem arbejde for vores vision om et samfund af forskellige mennesker med lige muligheder.