Interview med Tracy

Tracy er 47 år, uddannet smørrebrødsjomfru i 1990 og har 3 voksne børn, hvoraf den yngste på 18 år bor hos hende.

Hun fortæller:

”For nogle år siden fik jeg alvorlige rygproblemer efter en færdselsulykke, og det dårlige helbred har betydet, at det har været vanskeligt for mig at blive på arbejdsmarkedet. Jeg har ikke været i fagforening, så det har givet op- og nedture med økonomien. Jeg har derfor været hjemmegående, så det har bestemt ikke været nemt at få pengene til at slå til.

Jeg boede på Elmelundsvej, hvor der blev konstateret svamp i huset og af hensyn til børnene anviste kommunen mig en lejlighed på Snorresvej. Derfra blev vi smidt ud, fordi min søn, der den gang var teenager, havde nogle kontroverser, der udviklede sig til trusler over for varmemesteren”.

Herefter blev familien smidt ud af lejligheden og kommunen henviste til en bolig på Påskeløkkevej. Lejligheden er for dyr og Tracy, der nu bor alene sammen med sin søn vil gerne finde noget andet og billigere. Det er kommunen imidlertid ikke helt enige i. Alle de flytninger har naturligvis skabt uro for familien.

”Det hele gik i smadder, da vi flyttede til Påskeløkkevej. Vi havde 624 kr. tilbage til hele måneden, når jeg havde betalt det jeg kunne rundt. Huslejen var for høj og jeg kunne ikke købe ordentligt ind, for der var ingen køleskab.

Jeg fik en ny sagsbehandler, som hjalp mig at få hjælp efter Servicelovens §34, så jeg fik tilskud til at betale nogle af mine regninger. – Og så henviste hun mig til Den Frie Rådgivning.”

Tracy har været igennem et PROPforløb, hvor hun sammen med to frivillige rådgivere har fået hjælp til at lave budgetkonto, indgå afdragsordninger på gæld og hvor hun har fået redskaber til at håndtere sin økonomi.

”Det har været godt. Nu har jeg fået ryddet op i min økonomi, så jeg kan få det til at løbe rundt nu. De hjalp mig med at få styr på regningerne og med at få lavet afdragsordninger hos dem, jeg skylder penge.

Jeg kan betale mine regninger og nu har jeg, så jeg kan klare mig. Jeg har fået hjælp til at lægge et budget, så jeg har 3.400 kr. om måneden at leve for. Jeg kunne sagtens bruge lidt mere. Men når jeg ikke kan arbejde så meget, giver det jo sig selv. Jeg har stadigvæk lidt, jeg ikke er færdig med at afbetale, men det med budgetkontoen er supergodt, for der er sat et ekstra beløb af, hvis der skulle komme en regning, jeg ikke havde regnet med. På budgetkontoen står også mine lån, jeg skal afdrage på. De bliver trukket automatisk hver måned, så jeg ikke glemmer at betale dem.

Det var min nye sagsbehandler, der er ovre i Egeparken, der fortalte om Den Frie Rådgivning og deres PROP projekt. Jeg er så glad for, at jeg tog imod tilbuddet. Det er den bedste hjælp jeg har fået. Hvis jeg har haft et lille problem, så har jeg fået hjælp til at løse det og nu behøver jeg ikke at være bange for inkasso folkene skal komme og forlange effekter fra hjemmet.”