Om os

Den Frie Rådgivning er en frivillig social forening, som gennem rådgivning hjælper borgere med at løse hverdagsrelaterede problemstillinger. Der er to muligheder for rådgivning; Åben Rådgivning og Privatøkonomisk Oprydning PROP.

Åben Rådgivning

Vores mission er at rådgive alle, der har behov for rådgivning og bidrage til at opbygge deres ressourcer og handlemuligheder. Åben Rådgivning henvender sig til brugere uden den fornødne viden, ressourcer eller sproglige færdigheder til at kunne begå sig i samfundet på lige fod med andre borgere. 

Vi hjælper blandt andet med:

  • at forstå vanskelige breve
  • at udfylde skemaer til fx kommunen eller Udlændingestyrelsen
  • at ringe eller skrive til myndigheder eller firmaer
  • NEM Id, digital Post og netbank

Sprog

Vi kan tilbyde rådgivning på 28 forskellige sprog fordelt på ugens dage - blandt andet somalisk, arabisk, tyrkisk, bosnisk, kurdisk, og tamilsk. Vi har for det meste både arabisk og somalisk alle ugens dage.

Privatøkonomisk Oprydning PROP

Projektet hjælper borgere med oprydning af dårlig økonomi, så borgerne ikke ender i en gældsspiral med ubetalte regninger og en usikker dagligdag, hvor indkøb af mad kan være en udfordring eller økonomien bliver en hindring for at deltage i sociale aktiviteter og fritidsinteresser. Brugerne af projektet skal lære om og opnå forståelse for økonomi og budgetlægning, så de får overskud i deres liv og ro til at blive gode rollemodeller over for deres børn og netværk.