Om os

Den Frie Rådgivning er en frivillig social forening, som gennem rådgivning hjælper borgere med at løse hverdagsrelaterede problemstillinger. Der er to muligheder for rådgivning; Åben Rådgivning og Privatøkonomisk Oprydning, som også kaldes PROP.

Åben Rådgivning

Vores mission er at rådgive alle mennesker, der har behov for rådgivning og bidrage til at opbygge deres ressourcer, forståelse for egen situation og handlemuligheder. Åben Rådgivning henvender sig til brugere uden den fornødne viden, ressourcer eller sproglige færdigheder til at kunne begå sig i samfundet på lige fod med andre borgere. 

Vi hjælper blandt andet med:

  • at forstå vanskelige breve
  • at udfylde skemaer til fx kommunen eller Udlændingestyrelsen
  • at ringe eller skrive til myndigheder eller firmaer
  • Forlænge opholdstilladelse og pas
  • NEM ID, Digital Post og netbank

 

Privatøkonomisk Oprydning PROP

I PROP hjælper vi borgere med oprydning af dårlig økonomi, så borgerne ikke ender i en gældsspiral med ubetalte regninger og en usikker dagligdag, hvor indkøb af mad kan være en udfordring eller økonomien bliver en hindring for at deltage i sociale aktiviteter og fritidsinteresser. Brugerne kommer til at lære om, og opnå forståelse for, økonomi og budgetlægning, så de kan få mere overskud i deres liv og ro til at blive gode rollemodeller over for deres børn og netværk. 

Sprog

Vi kan tilbyde rådgivning på cirka 18 forskellige sprog fordelt på ugens dage - blandt andet somalisk, arabisk, urdu, farsi, tyrkisk, bosnisk og tamilsk.